Nieuws uit de regio Wageningen, Renkum & Oosterbeek. Blijf altijd up-to-date van het laatste nieuws uit jouw regio: BijLin Studiebegeleiding in de HoogEnLaag!

https://hoogenlaag.nl/deel-je-nieuws-artikel/studiebegeleiding-moet-gericht-op-het-lerende-brein-484512

 

Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein

“Op basis van onderzoek weten we dat kinderen op verschillende manieren leren. De ene leerling heeft een voorkeur voor auditieve informatie, de andere leerling leert graag van beeldmateriaal en weer een andere leerling leert graag bewegend”, aldus Linda Nijhof, directrice en orthopedagoog van BijLin Studiebegeleiding.

“We weten dat ons brein op verschillende manieren informatie verwerkt. En op basis van onze ervaring is gebleken dat er grote verschillen in leerresultaten kunnen zijn bij kinderen”. BijLin begint het studietraject bij elke leerling met een “leerstrategie analyse”. De test geeft een indicatie hoe goed de hersenen tekst, beeld, geluid, structuur en beweging verwerken. Op basis hiervan wordt bepaald op welke manier de leerling het beste geholpen kan worden bij de studiebegeleiding. Als een leerling visuele informatie beter verwerkt dan tekst, werkt het stimulerend om een kleurrijke mindmap te maken in plaats van een saaie samenvatting. Een plaatje zegt dan meer dan duizend woorden”. Met effectieve leerstrategieën gaat het leren efficiënter en makkelijker. Plezier en motivatie zijn ook belangrijk bij het leerproces.

BijLin richt zich op bovenbouw leerlingen basisonderwijs en middelbare scholieren in Doorwerth, Oosterbeek en Renkum. Naast leerstrategieën is er in de huiswerkbegeleiding ook aandacht voor het plannen en organiseren van het schoolwerk. Alles wordt gecontroleerd en gemonitord, het gehele proces van voorbereiding tot het resultaat en evaluatie. Daarnaast verzorgt zij ook brugklastrainingen en helpen wij leerlingen met dyslexie, AD(H)D en ASS een goede manier van leren te vinden.

In Doorwerth starten we vanuit de voormalige Rehobothschool. Een ideale locatie voor de leerlingen; dichtbij het Dorenweerd college en ook goed bereikbaar vanuit Renkum en Oosterbeek. In een rustige, niet –afleidbare omgeving waar we aandacht kunnen besteden aan onze leerlingen.

Zie ook:

Ons regelcentrum in het brein

3 Thoughts to “Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein”

  1. […] ook: Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein &  MILS, weer een leerling […]

  2. […] Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein […]

  3. […] Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein […]

Comments are closed.