De huiswerkbegeleiding

 

BijLin Studiebegeleiding biedt huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren. Op elk moment en in elke jaarlaag kan er behoefte zijn aan hulp en begeleiding bij het schoolwerk. BijLin ondersteunt de leerling bij het plannen, het leren & maken van het huiswerk, het behalen van de hoogst haalbare resultaten en het terug vinden van zelfvertrouwen. Het leerproces van de leerling staat centraal. 

Wil je thuis weer rust en gezelligheid door minder discussies over het schoolwerk?

Alle leerlingen die worden aangemeld voor de huiswerkbegeleiding krijgen een intakegesprek en een Leerstrategieën onderzoek. Wanneer duidelijk is wat de hulpvraag en de leerstrategieën van de leerling zijn, wordt er een persoonlijk studieplan opgesteld. Dit maakt de begeleiding persoonlijk en op maat.

De leerling komt uit school naar de vestiging. We bespreken samen wat het leer- en maakwerk voor die dag is. Naast de planning bespreken we ook hoe de leerling de taken gaat aanpakken en hoeveel tijd hij / zij nodig denkt te hebben (zie ook: Ons regelcentrum in het brein). De leerling wordt meegenomen in de ontwikkeling van zijn of haar executieve functies en metacognitieve vaardigheden.

Na de bespreking gaat de leerling zelfstandig met het huiswerk aan de slag. Naast vragen over het leren leren helpen wij de leerling ook met inhoudelijke vragen over de stof. Wij overhoren het leerwerk en controleren het maakwerk. Als een leerling alles heeft gedaan wat er voor die dag op de planning staat, is het huiswerk af en kan de leerling naar huis. Geen schoolwerk meer en de rest van de avond tijd voor ontspanning!

BijLin Studiebegeleiding werkt met een online leerlingvolgsysteem. Dit systeem werkt als een digitale agenda waar naast het huiswerk ook toetsplanningen in worden opgeslagen. Het is toegankelijk voor de leerling en de ouder(s) thuis. Zowel de planning, het huiswerk, de taakaanpak en cijfers worden gecontroleerd. De voortgang van de leerling wordt dus goed in de gaten gehouden.

Een goede planning is het halve werk!

Individueel studieplan op basis van leervoorkeuren

Persoonlijke aandacht & focus op het leerproces

Online leerlingvolg-systeem & controle op leer- en maakwerk

Alles wordt in de gaten gehouden, van magister tot aan de resultaten